De ergste make-up fouten die je in de zomer kunt maken

Posted: Jun 30 2017

De hedendaagse vrouw weet steeds beter hoe ze met make-up moet omgaan, en wat ze wel en niet moet doen. Maar er zijn toch nog wel een aantal dingen die vooral in de zomermaanden steeds weer opduiken en die ik liever zou vermijden:

  1. Het gebruik van te beige, te zilverachtige of te lichte lippenstift bij een gebruinde huid.
  2. Een bruin lippotlood in combinatie met beige of lichte lippenstift.
  3. Te sterk of te donker omlijnde lippen in combinatie met lipgloss. Het staat echt heel lelijk, zeker als je al wat ouder bent en niet meer zulke perfecte en volle lippen hebt.
  4. Zwart oogpotlood alleen onder het oog in combinatie met een gebruinde huid. De ogen krijgen er een neerwaartse vorm door en dat staat triest.
  5. Te lichte metallic oogschaduw als wit of ivoor bij een zongekuste huid. Bij een gebruinde huid gebruik je oogschaduw in warme tinten zoals brons, koper, goud, bruin, zwart, pruimrood, bordeaux en anders donkergroen en blauw.
  6. Het gebruik van zilverkleurige, fuchsia of gele mascara.
  7. Een overdadig gebruik van bronzing powder zonder eerst een klein beetje foundation en misschien ook wat poeder op je huid aan te brengen om te voorkomen dat de bronzing powder gaat vlekken.
  8. Het gemis aan rozeachtige blush ook op een gebruinde huid. Een rozeachtige blush geeft een gebruinde huid vitaliteit en straalt gezondheid uit.
  9. Het gebruik van metallic poeders (oogschaduw bijvoorbeeld) in lichtblauwe of lichtlila tinten in combinatie met een gebronsd huidje. Dit soort kleuren zijn alleen geschikt voor een lichte, niet gebruinde huid.

BEKIJK OOK

300x250 Rectangle

cosmenta_ Follow us on Instagram

Like ons op Facebook